Alles zit in het pakket

Paul en Jannie Mizee zijn in 2009 in Schouwenhove komen wonen. Mét hun hondje Jet, want dat was wel een voorwaarde. Jannie: “Gelukkig was dat geen probleem. We vinden het hier ideaal. We komen allebei oorspronkelijk uit Leiden, maar hebben lang in Valkenburg en daarna in Katwijk gewoond.”

Samen koffiedrinken

Paul: “We kwamen op een leeftijd dat we wat anders gingen zoeken. We hebben in ons tweekamerappartement ruimte genoeg, meer heb je niet nodig. Jannie, lachend: “We zijn niet op elkaar uitgekeken, hoor, we hebben pas ons zestigjarig huwelijksfeest gevierd!” Paul: “We gaan dinsdag- en vrijdagochtend samen koffiedrinken in de recreatiezaal, want als je meedoet, blijf je onder de mensen.”

Paul en Jannie Mizee

Paul en Jannie Mizee: “Alles zit in het pakket”

Saxofoon

Jannie is geen stilzitter, zegt ze zelf. “Ik ben voorzitter van de bewonersvereniging en op vrijdagen help ik met koffie schenken. Elke veertien dagen hebben we een clubje om kaarten te maken. Ik heb allerlei hobby’s. Ik speel saxofoon in een orkest. Nee, oefenen is geen probleem hier, de woningen zijn goed geïsoleerd.”

Films

Ook Paul is actief: “Ik organiseer samen met anderen de huisbios. Elke maand draaien we een film op donderdag. Die zoeken we uit en zo zorgen we dat er afwisseling in zit. Op andere donderdagen zijn er concerten of lezingen. Er wonen hier veel mensen die deskundig zijn op een bepaald gebied en daar interessant over vertellen. Soms zijn er ook lezingen van kinderen van bewoners.”

Mobiel

Jannie kookt nog zelf en doet boodschappen. “Dat is geen probleem, want ik rij nog auto en we zijn dus mobiel. We willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven. In de keuken hebben we een vierpits inductiekookplaat laten plaatsen. Maar het is wel fijn dat we gebruik kunnen maken van de maaltijdservice als dat nodig is.”

Verpleegkundige

Paul: “Al die service hier geeft een rustig gevoel, ook al kost dat wel wat.” Jannie: “Je hebt minder zorgen. Alles zit in het pakket.” Paul: “Toen ik gevallen was, stond de verpleegkundige zó bij mij.” Jannie: “Ja, dat was prettig. De verpleegkundige kwam geregeld even kijken hoe het ging.”

Lees ook de ervaring van andere bewoners

Ontdek Schouwenhove