Je kunt op elkaar terugvallen

Marry Hagen rijdt nog wekelijks enkele keren met de auto naar haar oude woonplaats Katwijk. “Voor de boodschappen, voor vrienden en om naar de kerk te gaan. Vanuit hier kun je nog net het puntje van de Katwijkse watertoren zien”, wijst ze naar buiten.

Heerlijk

Een serviceflat is er niet in Katwijk, dus toen het echtpaar Hagen wilde verhuizen naar een omgeving met wat meer comfort, kwamen ze in 2007 bijna als vanzelf in Schouwenhove terecht. “Ik woon hier heerlijk, al zou het natuurlijk nog fijner zijn als de flat in Katwijk stond”, zegt ze. “De mooiste serviceflat van Katwijk staat in Leiden.” Ze lacht erbij.

Samen dingen doen
“Samen dingen doen”

Zo aangenaam mogelijk

“Je leeft hier met z’n allen en je moet het zo aangenaam mogelijk maken. Je woont op jezelf en bent nergens toe verplicht, maar ik vind het wel verstandig om ook samen dingen te doen. Als het even kan, ga ik ’s ochtends koffiedrinken en op zondag en woensdag iets drinken bij de bar. Elke veertien dagen doe ik mee met wenskaarten maken en eens in de maand is er een kerkdienst.”

Puzzelen

’s Middags gaat Marry meestal even naar de recreatiezaal om met veel geduld te puzzelen. “Zo om een uur of vier, een uurtje. Met een kop warme choco erbij. Heel plezierig. Zo’n puzzel van tweeduizend stukjes, daar zijn we wel een week of zes mee bezig.”

Veilig

Het is een veilig gevoel om hier te wonen, zegt ze. “Dag en nacht zit er iemand bij de receptie. En als je meedoet met sociale activiteiten, leer je voldoende mensen kennen. Dat schept een band. Mensen hebben belangstelling voor elkaar en je kunt ook op elkaar terugvallen.”

Flesje wijn

Elke dag staan er maaltijden voor het echtpaar in het koelkastje. “Ze besteden er echt zorg aan. Met het WK voetbal is het menu in het oranje, met Sinterklaas ligt er een rijmpje, en als er nieuwe haring is, staat er beneden een karretje voor ons. Op zondag is er altijd iets bijzonders: een gebakje of klein flesje wijn. Prima!”

Lees ook de ervaring van andere bewoners

Ontdek Schouwenhove