Een comfortabel idee

Louise Jansens is vaker buiten de deur dan thuis: ze golft twee keer in de week, volgt naailessen, bezoekt vrienden. “Ik ben een uithuizig type”, zegt ze zelf. “Maar als ik hier ben, vind je me ook vaak buiten mijn woning, beneden in de hobbyruimte of in de recreatieruimte boven. Ik heb hier leren biljarten en schilderen. Ik wist niet dat ik het kon!”

De lol ontdekt

Ze haalt een schilderijtje tevoorschijn met een zomers landschap. “Vroeger op school had ik een hekel aan tekenen, maar nu heb ik ineens de lol ervan ontdekt. Veel medebewoners die meedoen in het schilderclubje hebben al veel ervaring, maar ik heb het hier geleerd.”

Precies naar mijn zin

Ze kwam in 2010 in Schouwenhove wonen. Haar zoektocht naar een geschikte serviceflat begon al vijf jaar daarvoor. “Toen ik hier voor de tweede keer op een open dag kwam, bleek dat er van alles mogelijk was wat eerst niet kon. En een paar maanden later kwam een flat vrij die precies naar mijn zin was.”

Iemand bij de deur

Vooral de veiligheid en het gemak van Schouwenhove spreken Louise aan. “Er zit altijd iemand bij de deur en als er iets gebeurt, is er een systeem waar je op kunt terugvallen. Verder vind ik het fijn dat ik geen boodschappen meer hoef te doen. De maaltijdservice is prima!”

Voordelen

Mensen om je heen die je kent, interessante lezingen, mooie concerten, contact met gelijkgestemden, de maaltijdservice, het zijn allemaal voordelen die het leven in Schouwenhove prettig maken, zegt Louise. “Als ik meer service nodig zou hebben, kan dat onmiddellijk. Dat is een rustig en comfortabel idee.”

Lees ook de ervaring van andere bewoners

Ontdek Schouwenhove