Corona-concerten en veilig duo-fietsen

Zoals overal in Nederland zijn ook in Schouwenhove de gevolgen van het coronavirus goed merkbaar. Gelukkig zijn alle bewoners en medewerkers tot nu toe gespaard gebleven voor de ziekte. Uiteraard leven we de adviezen van de regering en het RIVM goed na: bij binnenkomst gebruikt iedereen de handgel-pomp, er mogen niet meer dan twee personen tegelijk in de lift en we hebben de bewoners gevraagd niet meer dan twee bezoekers tegelijk te ontvangen, bij voorkeur steeds dezelfde personen. En vanzelfsprekend houden we anderhalve meter afstand van elkaar. Het is lovenswaardig hoe goed onze bewoners zich aanpassen aan de huidige situatie.

(tekst loopt door onder de afbeelding)

Jammer genoeg betekent dit ook dat alle activiteiten in huis zijn stopgezet. Het is nu erg rustig. Toch proberen we de stilte te doorbreken, zelfs letterlijk, met optredens buiten. Vanaf het balkon genieten de bewoners van live muziek of een andere activiteit. Een draaiorgel, een theateroptreden, een blazerskwartet, een zanger. En iedereen die in Schouwenhove woont, heeft al enkele keren een boeketje gekregen. Binnen hebben we een aanbod om in huis bezig te kunnen blijven: legpuzzels, denksportboekjes, concerten via streaming. Nog meer buitenactiviteit: door een slim scherm tussen de Fietsmaatjes kunnen bewoners zelfs weer op de duofiets een tochtje maken.

(tekst loopt door onder de afbeelding)

Mevrouw De Hullu en de heer Van Mameren maken een veilig fietstochtje.

Er zijn begin dit jaar ook weer nieuwe bewoners verhuisd naar Schouwenhove. Zij hadden zich erop verheugd om mee te doen met onze activiteiten. Zeker voor hen valt het niet mee dat ze weinig gelegenheid hebben om hun buren te ontmoeten en te leren kennen. Dat is jammer, maar nu een dalende trend is ingezet in de verspreiding van de ziekte en de maatschappij weer stapje voor stapje open gaat, hopen we dat we over enkele weken ook weer voorzichtige veranderingen de goede kant op kunnen doorvoeren.

Wij sluiten ons graag aan bij de tekst van onze premier: Hou vol!