Duofiets als cadeau bij startschot 40-jarig jubileum

Zaterdag 1 juli 2017 werd het startschot gegeven voor de viering van het 40-jarig bestaan van Schouwenhove. Het jubileum werd gevierd met muziek, koffie en gebak, de onthulling van een vlag in de nieuwe huisstijl én een cadeau van en voor alle bewoners.

Bewoners, (oud-)bestuursleden en relaties werden feestelijk ontvangen met koffie en gebak. Ondanks de wat mindere weersomstandigheden was de stemming in de tent op het terrein van Schouwenhove opperbest. Aan deze sfeer droeg ook het orkest Jong Kunst & Genoegen uit Leiden bij. Na het muzikale intermezzo op het buitenterrein van Schouwenhove kwam achter de jonge muzikanten het cadeau van en voor de bewoners tevoorschijn: een nieuwe duofiets waarvan ook omwonenden gebruik kunnen maken.

Stichting Fietsmaatjes

De fiets vormde de staart van de zes duo-fietsen die de Stichting Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp onder haar hoede heeft. De stichting zorgt dat vrijwilligers samen met iemand die niet (meer) zo goed ter been is uitstapjes op de fiets kunnen maken. De fiets wordt gestald bij Schouwenhove, waar verschillende bewoners zich al hebben opgegeven als vrijwilliger, en anderen graag gebruik maken van de service. De duofiets is niet alleen voor de bewoners van Schouwenhove, maar kan ook gebruikt worden door bewoners uit de wijk.