Fase 8 van de grootscheepse renovatie en nieuwbouw van Schouwenhove

Breken is mooi, bouwen is prachtig, maar het meest bevredigende voor het oog is toch wel afwerken. Kijk die vloeren glimmen, zie die mooie frisse stalling, die strak gelegde kloostergang, de warme receptie. In fase 8 ontvouwt Schouwenhove toch echt langzaam zijn nieuwe ‘vleugels’.

Glans en kleur

De afwerking van de vloeren, in juni was dat alweer, bestond uit het aanbrengen van een laatste laag. De vloeren in entree, de foyer en de fietsenstalling nodigen inmiddels uit voor een voorzichtig dansje, zo strak liggen ze erbij. De receptie en het plafond zijn afgewerkt in natuurlijk hout met een warme uitstraling. Eigentijds én gezellig.

Winkelen in eigen huis

Onze nieuwe supermarkt heeft ook een flinke opknapbeurt gekregen. Met de nieuwe eigenaars waait er een frisse wind, die zich vertaald heeft in een moderne sfeer. Maar natuurlijk wel met de vertrouwde service. De bewoners weten er de weg naartoe alweer goed te vinden.

Binnen én buiten

Buiten zijn de voegen van de entree afgewerkt, de kloostergang is opnieuw geplaveid voor een veilig ommetje en de bouwketen zijn eindelijk verdwenen. Dat zegt wel wat: we naderen de voltooiing.