Waterpartij Schouwenhove

Wachten op het lentegroen

De achtertuin is in de afgelopen herfst letterlijk en figuurlijk op de schop gegaan. Dat was hard nodig, want de grond was in de voorgaande jaren dermate verdicht dat de wortels nauwelijks meer door de aarde heen konden komen.

We hebben meteen de gelegenheid te baat genomen om de tuin te vernieuwen. We wilden een gevarieerde tuin scheppen, waarin altijd kleur aanwezig is. Een tuincommissie van bewoners die veel ervaring en liefhebberij hebben in tuinieren heeft samen met een tuinarchitecte een ontwerp gemaakt. Hoveniersbedrijf Jasper de Jong uit Montfoort heeft het werk uitgevoerd.

In het najaar zijn alle planten, hagen en struiken geplant en is een nieuwe grasmat aangebracht. We wachten nu met spanning op het groeien en bloeien van al het nieuwe groen. Uiteraard zijn er, verspreid in de tuin, een aantal bankjes neergezet om niet alleen van de tuin, maar ook van het zonnetje te genieten.

Laat de lente nu maar komen!