Wonen in Leiden

Leiden, centraal gelegen in de Randstad, is een internationaal bekende stad. Een aantrekkelijk stad met veel monumentale panden, hofjes en grachten, maar ook universiteitsstad, museumstad en stad met geschiedenis. Een stad omringd door typisch Hollandse natuur: de Duin- en Bollenstreek, het Groene Hart en de Kager Plassen.

Alles dichtbij

De gezellige binnenstad van Leiden is vanaf Schouwenhove gemakkelijk per openbaar vervoer bereikbaar. Daar vindt u een afwisselend winkelgebied, uitstekende horeca en monumentale historische architectuur. Alles ligt dicht bij elkaar: u doet altijd een verrassende ontdekking. Een nieuwe winkel bijvoorbeeld, een verborgen hofje, een leuk restaurant.

Morspoort Leiden

Musea

Vanuit de recreatiezaal van Schouwenhove bekeken is museum Naturalis een blikvanger van formaat, maar vergeet vooral niet dat Leiden ook vele andere interessante musea herbergt. Bijvoorbeeld de twee rijksmusea (voor volkenkunde en voor oudheden), Museum Boerhaave en De Lakenhal.

Rond Schouwenhove

De tuin rond Schouwenhove is alleen toegankelijk voor bewoners. Iets verderop in de buurt vindt u park Kweeklust, een park met een vriendelijk, landschappelijk karakter. De wandelpaden leiden langs speelvelden, waterpartijen en een kleine kinderboerderij. Voor uw dagelijkse boodschappen is er op ongeveer 1 kilometer afstand een winkelcentrum. Er is ook een directe ov-verbinding naar NS- station Leiden Centraal, recht voor de deur.

Ontdek Schouwenhove