Ook de keuken van Schouwenhove heeft een complete metamorfose ondergaan. In dit filmpje ziet u in vijf minuten wat er de afgelopen periode is bereikt. Ook deze video is weer gemaakt door Pim van der Ende, bewoner van Serviceflat Schouwenhove.

Deze video is gemaakt door Pim van der Ende, bewoner van Serviceflat Schouwenhove. Bekijk het gebouw, de faciliteiten, de services, de mensen en de omgeving!

In augustus 2020, vóór de start van de grootscheepse renovatie van Schouwenhove, konden familieleden van onze bewoners de heesters, vaste planten en bomen uitgraven in de tuin vóór de ingang van Schouwenhove. Het groen moest plaatsmaken voor de bouwmaterialen en de bouwkeet van de aannemer. Na de renovatie komt er weer een nieuwe tuin.

In 2020 en 2021 werkt Serviceflat Schouwenhove aan een grootscheepse renovatie. In september en oktober 2020 zijn er al veel spectaculaire werkzaamheden uitgevoerd. Meegenieten? Bekijk de video die bewoner Pim van der Ende heeft gemaakt en samengesteld.

Het werk aan de grootscheepse renovatie van Schouwenhove gaat gestaag door. Elke dag zijn er wel spectaculaire momenten met hoogwerkers, enorme vrachtwagens en grote bouwelementen. Schouwenhove-bewoner Pim van der Ende volgt alles op de voet en doet er per video verslag van.

Tijdens fase 3  werd voor het laatst met de hoogwerker gewerkt. De grootste ingreep in de afgelopen maanden was de bouw van de nieuwe liftschacht die straks een prachtig uitzicht biedt op de omgeving. Verder werd de nieuwe dakconstructie aangesloten op de oude. Deze film is als altijd weer gemaakt door onze bewoner Pim van der Ende, in samenwerking met Remco Stip die de prachtige drone-opnamen verzorgde.

En toen sneeuwde het opeens in Nederland! Toch ging de verbouwing van Schouwenhove gewoon door. In fase 4 is het niet meer alleen slopen en voorbereiden, maar ook opbouwen en hier en daar zelfs al een beetje afwerken. Dat geeft heel andere plaatjes. Het begint nu goed op te schieten!

In maart zien we echt geen sloopwerk meer; het werk wordt technischer. Zo is er vloerverwarming in de entree gekomen en een koelinstallatie in de keuken. De voormalige hobbyruimte werd omgebouwd tot luxueuze loungeruimte en de eerste van twee splinternieuwe liften bracht uw eigen videoreporter Pim van der Ende naar beneden en weer naar boven!

De hijskraan is terug om de trapdelen naar binnen te tillen. Als die met de leuningen geïnstalleerd zijn, kunnen de oude liften verwijderd worden. De recreatieruimte is zelfs al zover dat je er kunt recreëren. Pim van der Ende is zoals altijd overal bij om het voor u te filmen!

In deel 7 krijgt de stalling voor scootmobiels en fietsen een nieuwe outfit: wanden, plafond en vloeren worden afgewerkt. Het trappenhuis verschiet van kleur en de oude liften zijn nu echt weg.

Het is afwerken wat de klok slaat! De gietvloeren kregen hun laatste laag, de voegen van de grandioze entree zijn gevoegd en de supermarkt is heropend. Bekijk nu deel 8.

In fase 9 wordt er volop opgeruimd, ingericht en in gebruik genomen. Schouwenhove is nu echt zo goed als af. Alles wat resteert zijn de finishing touches en dan kan de feestelijke heropening plaatsvinden.

Het zit erop! 2,5 jaar duurde de hele operatie, maar het resultaat mag er zijn. In deze langere video blikken we terug op het hele proces, van voorbereiding tot feestelijke heropening.