Bewoners vertellen

Wie kan beter vertellen over wonen in serviceflat Schouwenhove dan de bewoners zelf? Alle bewoners hebben zo hun eigen redenen waarom ze hier graag zijn.

Genieten van het uitzicht

Anna van Bostelen zit graag op haar balkon-met-uitzicht, maar is ook geregeld te vinden in de recreatiezaal, voor koffie of een van de vele culturele activiteiten. Je hebt hier alles bij de hand, vindt ze.

Lees het hele verhaal van Anna van Bostelen

Persoonlijke aandacht

Carla Kniestedt heeft een drukke agenda, met activiteiten binnen én (ver) buiten Schouwenhove. Haar thuisbasis voelt vertrouwd – ze waardeert vooral de persoonlijke aandacht die ze ondervindt.

Lees het hele verhaal van Carla Kniestedt

Veel sociale contacten

Bram van Mameren geniet vooral van het sociale contact In Schouwenhove. “Samen boodschappen doen, iemand begeleiden naar het ziekenhuis… Dat geeft me voldoening. En als ik zelf eens hulp nodig heb is er altijd wel iemand die in actie komt.”

Lees het hele verhaal van Bram van Mameren

‘Een comfortable idee’

Mensen om je heen die je kent, interessante lezingen, mooie concerten, contact met gelijkgestemden, de maaltijdservice, het zijn allemaal voordelen die het leven in Schouwenhove prettig maken, zegt Louise Jansens. “Als ik meer service nodig zou hebben, kan dat onmiddellijk. Dat is een rustig en comfortabel idee.”

Lees het hele verhaal van Louise Jansens

Ontdek Schouwenhove

Arm gebroken
Het is prettig om je op deze leeftijd verzorgd te weten. Een tijdje terug heb ik mijn arm gebroken en ben toen goed verzorgd door de thuiszorgorganisatie die hier in de flat komt.

Geborgenheid
Er is altijd iemand bereikbaar. Toen ik enige tijd geleden een hartaanval kreeg, was ik binnen tien minuten in het ziekenhuis. In één woord: geborgenheid.

Gevallen
Toen ik gevallen was, stond de verpleegkundige zó bij mij.