Bewoners vertellen

Wie kan beter vertellen over wonen in serviceflat Schouwenhove dan de bewoners zelf? Lees de verhalen van vier verschillende bewoners.

Altijd bezig

Bezige bijen Paul en Jannie Mizee en hun hondje Jet wonen sinds 2009 in Schouwenhove. Geheel zelfstandig, maar mét het geruste gevoel terug te kunnen vallen op hulp als die nodig is.

Lees het hele verhaal van Paul en Jannie Mizee

Geen boodschappen meer

Louise Jansens trekt er twee keer per week op uit voor een rondje op de golfbaan. Doordat ze geen boodschappen meer hoeft te doen, houdt ze genoeg tijd over voor haar vele hobby’s.

Lees het hele verhaal van Louise Jansens

Biljarten

Katwijk

Het echtpaar Hagen uit Katwijk koos voor de service van het Leidse Schouwenhove. In Katwijk is geen serviceflat. Maar mevrouw Hagen is zó in haar oude woonplaats: nog geen kwartiertje rijden.

Lees het hele verhaal van Marry Hagen

Culturele activiteiten

Jan en Cathrientje Ruys genieten dagelijks van hun weidse uitzicht én van de culturele activiteiten die ze zelf helpen organiseren. Na hun verhuizing uit Oegstgeest waren ze snel ingeburgerd in Schouwenhove.

Lees het hele verhaal van Jan en Cathrientje Ruys

Ontdek Schouwenhove

Arm gebroken
Het is prettig om je op deze leeftijd verzorgd te weten. Een tijdje terug heb ik mijn arm gebroken en ben toen goed verzorgd door de thuiszorgorganisatie die hier in de flat komt.

Mevrouw Ortgies

Geborgenheid
Er is altijd iemand bereikbaar. Toen ik enige tijd geleden een hartaanval kreeg, was ik binnen tien minuten in het ziekenhuis. In één woord: geborgenheid.

De heer Kruit

Gevallen
Toen ik gevallen was, stond de verpleegkundige zó bij mij.

De heer Mizee