‘Een comfortabel idee’

Louise Jansens is een bezige bij: ze golft, handwerkt, schildert, bezoekt vrienden en nog veel meer. “Maar ik beschouw mezelf toch als een huismus”, zegt ze zelf. “Ik doe graag mee aan de sociale activiteiten, als het kan. Ik heb hier leren biljarten en schilderen. Ik wist niet dat ik het kon!”

De lol ontdekt

Ze toont een schilderijtje met een zomers landschap. “Vroeger op school had ik een hekel aan tekenen, maar nu heb ik ineens de lol ervan ontdekt. Veel medebewoners die meedoen in het schilderclubje hebben al veel ervaring, maar ik heb het hier geleerd.”

Precies naar mijn zin

Ze kwam in 2010 in Schouwenhove wonen. Na haar pensionering – haar laatste werkgever was De Nederlandsche Bank – volgde ze het voorbeeld van vrienden die in een serviceflat gingen wonen. Na een zorgvuldige zoektocht viel de keus op Schouwenhove. “Toen ik hier voor de tweede keer op een open dag kwam, bleek dat er van alles mogelijk was wat eerst niet kon. En een paar maanden later kwam een flat vrij die precies naar mijn zin was.”

Iemand bij de deur

Vooral de veiligheid en het gemak van Schouwenhove spreken Louise aan. “Er zit altijd iemand bij de deur en als er iets gebeurt, is er een systeem waar je op kunt terugvallen. Verder vind ik het fijn dat ik geen boodschappen meer hoef te doen. De maaltijdservice is prima!”

Voordelen

Mensen om je heen die je kent, interessante lezingen, mooie concerten, contact met gelijkgestemden, de maaltijdservice, het zijn allemaal voordelen die het leven in Schouwenhove prettig maken, zegt Louise. “Als ik meer service nodig zou hebben, kan dat onmiddellijk. Dat is een rustig en comfortabel idee.”

Lees ook de ervaring van andere bewoners

Ontdek Schouwenhove